IMM-urile primesc 350 milioane de euro

0
24

IMM-urile afectate de criză primesc, la cerere, un ajutor total de 350 milioane de euro, din care 265 milioane euro sunt fonduri nerambursabile. Numărul maxim de beneficiari este de 100.000.
Ministerul Economiei va elibera, în perioada 1 august – 15 septembrie, la cerere, certificate de situații de urgență pentru IMM-urile afectate de criza COVID-19.
Pot beneficia de ajutor cei care demonstrează că firma a înregistrat o micșorare a veniturilor sau încasărilor de minim 25% în martie, aprilie sau mai, comparativ cu media lunilor ianuarie și februarie sau dacă firma a avut activitatea întreruptă în perioada stării de urgență.
Domeniile beneficiare sunt: HORECA, turism, transporturi și organizare de evenimente.
Cei care au un IMM cu o cifră de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 5.000 și 13.500 euro, valoarea grantului va fi de 2.000 euro, iar dacă cifra de afaceri ajunge până la 1 milion euro, valoarea grantului se stabilește în procent de 15% din această cifră, însă nu poate depăși 150.000 euro.
Banii pot fi primiți și folosiți doar dacă societatea are datorii ce privesc achiziția de servicii și reparații, chiria, datoriile față de furnizori, cheltuielile cu stocuri de materie primă și altele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.