Arestat preventiv pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

0
67

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus extinderea acțiunii penale împotriva inculpatului I.D. pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce (două fapte).
În data de 12 august, față de numitul I.D. a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore.
Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul I.D., în data de 29 februarie 2020, a condus un autoturism pe raza localității Satu Nou de Jos, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (1,91 g/l la prima probă, respectiv 1,71 g/l la proba a doua), circumstanțe în care i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Cu toate acestea, inculpatul a continuat să conducă autoturisme pe drumurile publice de pe raza județului Maramureș aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În data de 18 aprilie 2020, a fost surprins în timp ce conducea un autoturism pe raza locali­tă­ții Coltău, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (1,64 g/l alcool pur în sânge), iar în data de 11 august a fost surprins în timp ce conducea un autoturism tot pe raza localității Coltău, având în sânge o îmbibație alcoolică de 0,75 g/l alcool pur în sânge.
În data de 13 august, dosarul a fost înaintat instanței cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.