Lecția de economie funcțională • Turismul a explodat în Ocna Șugatag și nu numai

0
79

Maramureșul pare a redeveni un magnet turistic, din cauza faptului că românii se tem acum să iasă din țară în siguranță. De exemplu, autoritățile din Ocna Șugatag răsuflă ușurate: turismul nu numai că și-a revenit, dar aparent depășește orice așteptări!
„De acum până în septembrie recuperăm tot ce am pierdut în iulie. Sunt turiști aproape peste puterea de cazare. De asemenea, se vede și la turismul rural, în Breb avem o explozie de turiști, istoric încă n-am mai avut așa ocupare”, spune Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag. Au redevenit interesante și traseele turistice, unul fiind cel din Breb pe la Tăul Morărenilor spre Creasta Cocoșului, altul fiind recent schițatul drum din Sat Șugatag spre pășunea Tătaru, apoi spre Cheile Tătarului, asfaltat până în vârf, de acolo pietruit.
Similar, semne bune dinspre turismul maramureșan am primit și de la Vadu Izei sau Botiza. La fel, Vișeul de Sus își revine turistic: „Da, au revenit turiștii, ne așteptăm la o mie de turiști pe zi la Mocăniță și la obiectivele noastre din zonă. Și pensiunile au reînceput activitatea, revenim încet la normal”, spune primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman.
Turiștii au reapărut și la Borșa, zilele trecute s-a stat efectiv la coadă la telescaunul familiei Malec, ca în sezonul de schi, pentru o plimbare spre Cascada Cailor, iar pe munte era plin de turiști, cu toate exagerările specifice zonei, de genul unui cort uriaș, cu generator de curent și cu manelele aferente, montat în Șaua Știol, în plin Parc Național.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.