E căminul nostru, nu un ring de box!

0
44

– campanie de prevenire și combatere a violenței în familie –

În județul Maramureș, în cele 7 luni care s-au scurs, s-au înregistrat 317 cazuri de violență în familie, cu 60 de cazuri mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul acestora a început să crească în luna mai, când s-au înregistrat 45 de cazuri, ajungându-se în luna iulie la 73 de cazuri, cu 35 mai multe față de luna iulie a anului trecut.
În luna iulie s-au înregistrat, în medie, cel puțin 2 cazuri pe zi, în timp ce în lunile precedente tendința a fost, în medie, de un caz pe zi.
Cele mai multe cazuri de violență în familie au fost sesizate în mediul urban, acestea având loc de obicei în intimitatea căminului.
În ceea ce privește reprezentarea geografică a situațiilor de violență în familie, cele mai multe cazuri se înregistrează în municipiul Baia Mare – având ca explicație și numărul mare de locuitori – zonele Sighet și Codru.
Pentru a veni în sprijinul victimelor, polițiștii care au intervenit la cazurile sesizate, au emis 123 de ordine de protecție provizorii, majoritatea, 96%, la solicitarea victimei, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost transformate de instanță în ordine de protecție.
Județul Maramureș se situează nu chiar printre primele 10 județe cu cele mai multe sesizări, totuși în partea superioară a clasamentului.
O cauză a creșterii numărului sesizărilor violenței în familie este perioada pe care o traversăm din cauza problemelor pe care le aduce pandemia cu care ne confruntăm, probleme atât de ordin personal cât și de ordin economic și social.
Pe lângă faptul că oamenii au fost constrânși să petreacă mai mult timp împreună, fapt ce pe unele cupluri le-a apropiat, iar pe altele le-a dezbinat, vin și problemele de ordin financiar, pierderea unor locuri de muncă, câștiguri mai mici, consumul de alcool.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.