În Baia Mare • Teste de anticorpi pentru SARS-CoV-2

0
1598

Cei care doresc să facă testul COVID în Baia Mare, în sistem privat, se pot adresa Policlinicii „Sf. Ioan’’, fără programare. Testul costă 150 de lei.
Acest test, care folosește probe recoltate din sânge, este utilizat cu succes pe plan internațional în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.
Testul va putea fi accesat și în cadrul laboratorului de recoltare Synevo, la prețul de 95 lei, iar rezultatele vor fi eliberate în maxim 48 de ore.
Pentru o acuratețe optimă este recomandată repetarea testului în interval de cel mult o lună, rezultatele putând fi analizate astfel în dinamică. În paralel, Synevo continuă testarea Real Time PCR pentru diagnosticul COVID-19, în parteneriat cu autoritățile.
Anticorpii detectați prin testele din probe de sânge arată dacă o persoană a venit în contact cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă a prezentat simptome specifice sau a fost asimptomatică.
Rezultatele sunt importante în detectarea contaminării la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici. Testele pot detecta în sânge prezența anticorpilor de tip Imunoglobulină G (IgG), produși de organism ca răspuns la infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2.
În prezent, nu există dovezi că persoanele vindecate de COVID-19, care au dezvoltat anticorpi, sunt protejate de o a doua infectare. Testul „Virusul SARS-COV-2 – anticorpi IgG” se adresează celor care doresc să afle dacă au contactat virusul, fiind asimptomatici sau care au dezvoltat o formă ușoară ce putea fi ușor atribuită unui alt tip de infecție respiratorie, precum și contacților pacienților Covid-19, care au prezentat puține simptome în primele 14 zile de la ultima expunere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.