Primul test rapid românesc de depistare a VIRUSULUI

0
65

Două companii româneşti, Romlab şi Sintofarm, au lansat primul test rapid de depistare a virusului SARS-CoV-2 produs în România. Acesta poate detecta anticorpii daţi de SARS-CoV-2 în doar 5 minute şi are avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru producţie şi comercializare.
Cele două societăţi, cu finanţare din partea unor investitori americani, au pus în funcţiune în România, sub umbrela iniţiativei ”Ne testăm din România”, o linie de producţie de teste rapide pentru depistarea anticorpilor virusului SARS-CoV-2. Capacitatea curentă de producţie zilnică este de 50.000 teste, cu posibilitatea extinderii în scurt timp la 100.000 de teste zilnic.

Funcţionează ca un test de sarcină

Noul kit de testare funcţionează ca un test de sarcină pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sânge uman recoltat intravenos. Nivelurile de sensibilitate de 96,6% şi de specificitate de 100%, permit identificarea anticorpilor virusului la persoanele care au avut contact cu virusul, inclusiv cazurile asimptomatice. Când nivelul de antigen IgM este scăzut, în cazul infecţiilor trecute sau al asimptomaticilor, nu mai poate fi identificat de testele PCR sau de testele rapide cu o acurateţe slabă, însă testele Romlab îl detectează.
Testul are o linie de control C şi una de confirmare T. Dacă în urma aplicării probei de ser sau plasmă pe test ambele linii se colorează în roz sau roşu, rezultatul testului este pozitiv, iar dacă apare numai linia C, atunci este negativ. Lipsa colorării liniei C invalidează rezultatul testului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.