În Baia Sprie • Peste 500 de locuințe anvelopate în 4 ani

0
37

Programul de reabilitare termică a blocurilor din orașul Baia Sprie funcționează ca pe roate. Astfel, în doar patru ani de zile, administrația publică locală a reușit să anvelopeze peste 500 de apartamente din 19 blocuri, cu un buget ce depășește două milioane de lei.
Programul însă nu se oprește aici. Primăria dorește, în anii următori, să reabiliteze termic alte blocuri din oraș: „511 locuințe au fost cuprinse în programul de reabilitare termică derulat de Primăria Baia Sprie în perioada 2017-2020. Programul de anvelopare, derulat în această perioadă, s-a bucurat de un real succes, schimbând cu adevărat fața orașului. Cetățenii s-au organizat, administrația locală a contribuit cu sumele necesare, în proporție de 80%, și astfel am avut de câștigat cu toții. Sper ca în programele viitoare să ne folosim de experiența acumulată și să avem reabilitate cât mai multe blocuri. Beneficiile reabilitării sunt foarte relevante: pe de o parte, locuitorii beneficiază de un confort termic sporit și plătesc o factură la energie semnificativ mai mică decât până acum, iar pe de altă parte, schimbăm estetic fața orașului”, a explicat Sebastia Alin Bîrda, primarul din Baia Sprie.
Lucrările efectuate în perioada 2017-2020 au avut un buget total de 2.132.000 de lei, la care se adaugă apartamentele anvelopate în cartierul Microraion Vest – în completarea celor susținute prin proiectul POCU – 215 locuințe reabilitate termic, din care 74 cu contribuția de 80% din bugetul local. În cei patru ani s-au reabilitat, în total, 19 blocuri de locuințe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.