Călătorii și călători în scădere pe rutele interjudețene

0
38

O scădere drastică a numărului de călători se observă pe mai multe trasee rutiere. Transportatorii se plâng că nu mai au clienți cum aveau îna­intea pandemiei. Inclusiv pe ruta Baia Mare – Cluj-Napoca se constată o diminuare accentuată a numărului de călători.
Cele două firme de transport care utilizau autocare până în luna martie sunt nevoite să se adapteze actualelor vremuri, astfel încât au recurs la microbuze pentru transportul călătorilor.
″În transportul de persoane în regim de taxi și cel public, în perioada stării de urgență, transportul a scăzut cu 90-95%. Acum a revenit undeva la minus 40-45%. Nu mai e economia de altădată, multe locuri de muncă s-au pierdut. Multe firme s-au închis sau și-au redus activitatea, Am discutat și cu colegii din alte județe. Chiar și la Constanța s-au redus cursele față de anii precedenți. A scăzut drastic numărul călătorilor. Sunt multe trasee care se vor închide din cauza inexistenței călătorilor. Cei care fac transportul Baia Mare-Cluj semnalează și ei probleme. Nu mai fac transportul cu autocarele, ci cu microbuzele. Nu mai sunt călători. Se vor pierde locuri de muncă″, a spus prim-vicepreședintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, maramureșeanul Cosmin Lakatos.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.