În Sârbi • Depozitul ecologic va funcționa când vor fi întrunite toate condițiile

0
98

Primarul comunei Fărcașa a dat publicității câteva informații privitoare la stadiul lucrărilor ce se efectuează în prezent la depozitul ecologic de la Sîrbi, precum și la viitoarea lui funcționare. Asta pentru a elimina orice suspiciuni ale oamenilor.
Comunicatul primarului comunei Fărcașa sună astfel: „Întrucât unii dintre concetățenii noștri, din dorința de a-și face o imagine pozitivă, nu se sfiesc să facă tot felul de scenarii și să inventeze tot felul de minciuni, mă văd nevoit să fac câteva precizări. Depozitul ecologic de deșeuri menajere, proiect gestionat de către CJ Maramureș, în cadrul Sistemului de management integrat al deșeurilor, se află în fază avansată de execuție. Din cauza alunecărilor de teren și a proastei organizări, lucrările sunt în întârziere cu câțiva ani. Câțiva „binevoitori” au lansat în spațiul public tot felul de ipoteze referitor la tipurile de deșeuri care vor fi aduse după ce uzina va fi pusă în funcțiune, sau la amenajarea unor platforme temporare de depozitare a deșeurilor, până la pornirea instalațiilor. Pentru a risipi orice urmă de îndoială, vreau să fac public punctul meu de vedere și al administrației locale în ceea ce privește funcționarea depozitului: acest depozit nu se va deschide și nu va primi nicio mașină cu deșeuri până când nu vor fi întrunite toate condițiile prevăzute în proiect, până ce terenul va fi stabilizat și până ce nu va avea toate avizele necesare. De asemenea, dacă se va deschide vreodată, la depozitul din Sîrbi nu vor fi aduse pentru prelucrare altfel de deșeuri, în afară de cele menajere. De altfel între Comuna Fărcașa și CJ Maramureș există un protocol prin care se stipulează clar dreptul de a bloca accesul în caz că nu se respectă acest lucru.
Pentru risipirea oricăror urme de îndoială, am adresat o solicitare prin care-i ceream președintelui CJ Maramureș, Gabriel Zetea, să exprime un punct de vedere oficial al instituției pe care o conduce. Răspunsul președintelui a fost unul fără echivoc: la Sârbi nu se dorește și nu se va amenaja nicio platformă de depozitare temporară a deșeurilor”, a explicat Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.