Amenajări la Muzeul Satului din Baia Mare

0
23

Angajații Muzeul Satului din Baia Mare depun eforturi pentru a da o față nouă satului din inima orașului. Astfel, la instituția muzeală se lucrează de zor la amenajarea gospodăriilor. Recent, aici s-a finalizat acoperișul la Grajdul de oi din Aspra. Lucrările s-au mutat la Șura Buteasa I.
„Zilele de vară trec pe nesimțite, dar cu folos… pentru că, vorba ceea…” pe lângă casă lucrul nu se termină niciodată „iar noi avem un sat întreg cu case de îngrijit. Începutul de săptămână a fost rodnic… vremea s-a mai răcorit și colegii noștri harnici au reușit să finalizeze lucrările de restaurare la acoperișul cu paie de la Grajdul de oi din Aspra. Lucrările s-au mutat la Șura Buteasa I, al cărei acoperiș, tot de paie, are nevoie de intervenție urgentă, băieții noștri spunând că «șura asta e așa de când știm noi» …adică de vreo 15- 20 de ani…Noroc că anul acesta am găsit paie bune și sperăm ca acoperișul cel nou să țină tot pe-atât”, a spus șefa Muzeului Satului din Baia Mare, Monica Mare.
De asemenea, au fost demarate lucrările la fierăria din Giulești. „Și ca să vedeți cât de multe-s de făcut, acum cât ne lasă vremea, vă mai spunem că o parte din echipă a început să bată nuielele de alun pe pereții fierăriei din Giulești, de curând strămutată la noi în muzeu. Urmează să facem lipitura și apoi v-om pofti pe la noi să vedeți cum a ieșit”, a mai anunțat Monica Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.