Invitație pe Drumul Maramureșului

0
69

Celebrul realizator de emisiuni radio și TV, Mihai Morar, a postat recent pe pagina sa de socializare o imagine cu Câmpul Tineretului din Baia Mare, spațiul de unde pornește km 0 al Drumului Maramureșului.
“De aici va pleca, în curând, Drumul Maramureșului. Nu o autostradă a mașinilor, ci o autostradă a oamenilor. 1000 de kilometri de «cărare» prin Țara Dorului, prin satele vechi, pe lângă bisericile de lemn, pe la meșterii populari, prin povești și legende. Când ți-e dor de origine, de sine, Maramureșul e cel mai frumos drum către tine”, a scris Mihai Morar.
Drumul Maramureșului nu este doar un simplu drum, ci este o “autostradă rurală turistică” care leagă și dezvoltă comunități, este coloana vertebrală a Maramureșului și o șansă de a rămâne în istorie. Pornit din pasiunea pentru locurile de suflet din Tărâmul tradițiilor, Drumul Maramureșului își țese pe poteca sa, peisaje nemaipomenite, tradiții strămoșești, aventură, relaxare, atracții turistice, oameni cu suflet mare și povești nespuse. Peste 500 de km vor lega ținutul în lung și-n lat pentru a atinge obiectivele mărețe ale Maramureșului. Este un drum al regăsirii de sine, dar mai ales, este ultima moștenire pe care poți s-o lași celor care-ți vor urma. Este coloana vertebrală a Maramureșului, la a cărei statornicie, îți poți aduce contribuția. Proiectul se va realiza în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, Prefectura Maramureș și Serviciul Salvamont.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.