🕮 Lecții de învățat 🕮 Oamenii învață numai dacă vor să învețe

0
124

Știți din proprie experiență că oamenii învață numai dacă vor să învețe! Că învață cel mai bine exersând și discutând despre cele învățate. Învață cel mai bine într-un climat informal și destins.
Ca să învețe, oamenii au nevoie de stimuli noi! Și, mai ales, oamenii învață lucrurile prin repetare. Studiile arată că dacă o persoană aude ceva o singură dată, există șanse de 10% să și-l reamintească un an mai târziu, dar dacă îl aude de 5 ori, șansa de a și-l reaminti este de 90%.
Vorbim despre oameni! Care sunt unici în felul lor. Unii învață anumite lucruri mai repede decât alții! Ne amintim primul lucru pe care ni-l spune cineva! Ne amintim lucruri pe care le repetăm sau recapitulăm! Ne amintim lucrurile neobișnuite, extraordinare sau uimitoare! Ne amintim lucruri care au legătură între ele! Ne amintim ultimul lucru pe care ni l-a spus cineva! Uităm repede lucrurile bune auzite sau spuse, dar ținem minte multă vreme ceea ce ne jignește și ne nemulțumește!
Marele William Shakespeare spunea că peștii se prind cu undița, iar oamenii cu vorba înțeleaptă.
Nu putem explica întotdeauna de ce dorim să învățăm un lucru, dar suntem convinși că în preajma cărților avem doar de învățat. Dintotdeauna, cărțile au fost cele mai practice instrumente de cultură și cele mai sigure mijloace de învățare și comunicare a ideilor.
Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.