Ştefan Dădăcuş, ultimul transfer al campioanei

0
141

CSM Ştiinţa Baia Mare, campioana României, a ajuns la un acord privind transferul, pe o perioadă de 5 ani, cu talonerul de doar 19 ani Şerban Dădăcuş.
Născut pe 21 februarie 2001 la Botoşani, talonerul de 1,77 m şi 103 kg, a început rugby-ul la Hlipiceni în 2016, sub îndrumarea lui George Gontineac. După un meci test susţinut la Bârlad, Şerban este legitimat la Clubul Sportiv Şcolar Bârlad, club unde evoluează între 2016 şi 2019 sub comanda lui Florin Ibănescu. Timp de câteva luni din actuala stagiune, talonerul moldav joacă în Divizia Naţională de Seniori ca jucător legitimat la Rugby Club Bârlad.
În cv-ul său se regăsesc şi convocări la loturile naţionale, fiind prezent cu echipa de Under 18 la Campionatul European din Rusia de la Kaliningrad. Prima convocare la naţională a venit din partea celor doi foşti componenţi ai actualei sale echipe, George Sava şi Răzvan Popovici. Pe plan intern, Şerban Dădăcuş s-a încununat cu două titluri de campion naţional la Under 16 şi 18 ani, în speţă unul de vicecampion cu echipa de Under 17. Şi pentru că în viaţă de cele mai multe ori dorinţele se şi împlinesc, unul dintre modelele de sportivi din viaţa lui Şerban îl reprezintă chiar verişorul său Marius Dănilă, unul dintre cei mai longevivi componenţi ai CSM Ştiinţa Baia Mare, jucător transferat din Moldova în urmă cu 14 ani.

În semifinală cu Dinamo

Duminică s-a decis şi ultima echipă calificată în semifinalele Superligii CEC Bank, în disputa dintre Dinamo Bucureşti şi „U” Cluj-Napoca. Trupa din capitală şi-a câştigat locul din penultimul act după victoria cu 20-13 (10-6) şi va juca în semifinale cu CSM Ştiinţa Baia Mare. Pe terenul campioanei, zimbrii fiind avantajaţi de locul 1 ocupat în momentul întreruperii campionatului.
Semifinalele campionatului Superligii CEC Bank sunt programate la finalul acestei săptămâni (5-6 septembrie) şi programează următoarele dueluri, pe terenul primelor echipe: CSM Ştiinţa Baia Mare – Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti – SCM Timişoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.