Contrabandă cu țigări la 1.930 metri altitudine, în Munții Maramureșului

0
27

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni declanșate la frontiera de nord a țării, aproximativ 8.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. O parte din țigări a fost transportată din Ucraina în România, cu drona, iar o altă cantitate prin Munții Maramureșului, la o altitudine de 1.930 m.
Miercuri, 2 septembrie, polițiștii de frontieră din Poienile de sub Munte au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția locali­tă­ții Repedea, pe muntele Pop Ivan, la o altitudine de 1.930 metri, mai multe persoane care transportau în spate, dinspre frontiera de stat spre interiorul localității, colete voluminoase.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea acestora, efectuându-se somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.
La fața locului au fost descoperite 15 colete cu țigări, de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.440 pachete cu țigări, în valoare de peste 87.000 lei.
În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Țigări transportate cu drona

Miercuri noaptea, în jurul orei 23.50, polițiștii de frontieră Halmeu au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.
Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor și cercetarea zonei, fiind descoperit, în zona de frontieră, un colet de mici dimensiuni cu țigări de proveniență ucraineană.
În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 5.850 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.