Sâmbătă, 12 septembrie, la Desești • Clacă în sat, sau tabără de lucru

2
445
Coconii Deseştiului
Coconii Deseştiului

• Un apel la solidaritate •

Anul trecut pe vremea aceasta, pe Plaiul Soarelui, la Desești, se punea piatra de temelie a unui proiect social-cultural extrem de generos. Având ca protagoniști Parohia Ortodoxă Desești și un român stabilit în Suedia, Dinu Dunca. Ce își propune proiectul a spus-o de nenumărate ori neobositul preot Ioan Ardelean, obișnuit să facă nenumărate asemenea proiecte.
Cu o vedere spre Creasta Cocoșului, pe Plaiul Soarelui va prinde contur un mic sat maramureșean, cu 10 case tematice: casa pictorului, casa olarului, casa cioplitorului, casa cămeșii etc., pentru copii de toate vârstele, cu un ușor favor pentru cei din orfelinate, care vor fi invitați în tabere tematice și vor învăța în cadrul atelierelor școală meșteșuguri din lumea satului.

Dinu Dunca şi Maria Ardelean, prinţesa satului
Dinu Dunca şi Maria Ardelean, prinţesa satului

Sâmbătă, 12 septembrie, toți cei care vor să fie solidari cu copiii sunt invitați la clacă pe Plaiul Soarelui. Clacă e puțin spus, fiindcă acțiunea e mai degrabă și ea o tabără de solidaritate, la care vor fi prezenți membrii Asociației Frăția Ortodoxă Sf. M. Mc. Gheorghe și alți oameni ce aleg să facă un bine. Preotul satului îi asigură pe participanți că se pot respecta măsurile de securitate sanitară, pe un deal din sat și nu într-o aglomerație urbană. Sunt multe lucruri de făcut, de la lucrările de construcții, la curățatul locului sau gătitul mâncării, așa că poftiți cu toții la clacă!
Sâmbătă va fi clacă la Desești, dar pentru construirea satului copilăriei se pot face și donații din partea celor care și ei au primit cândva și nu au uitat acest lucru. Apoi, oamenii cu suflet sunt invitați să participe la licitația caritabilă virtuală „Artă și Solidaritate”, care include 4 lucrări de pictură, simbolizând numărul primelor case prin care se face debutul acestui proiect.
Întrebat ce au de câștigat participanții, preotul Ardelean răspunde simplu: să arate că omenia nu a fost pierdută, satisfacția că ai făcut un bine, dar și o zi în natură, cu mâncare sănătoasă și voie bună.

2 COMENTARII

    • Bună ziua. Mă bucur că v-a rămas inima de desestean si vreti sa ne ajutați. Datele de cont ale parohiei sunt următoarele: Parohia Ortodoxa Desești, nr. 87, Cod de identificare fiscala 10962410, Banca Cooperatista Tisa , Agenția Ocna Sugatag, Cont Iban RO08CRCOX250206000057156. Vă mulțumim.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.