În Maramureş – cadrele didactice se pot înscrie la programul de formare ”Profesor în online”

0
58

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş (SLI MM) anunţă că s-au deschis înscrierile la programul de formare ”Profesor în online”, primul curs online din România făcut în mod profesionist şi dedicat formării cadrelor didactice în predarea online şi mixtă.

• membrii SLI MM beneficiază de o reducere de 20% din costul programului

Furnizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), împreună cu Digital Nation, cursul se desfăşoară 100% online, având menirea principală de a forma competenţele digitale pentru cadrele didactice ce urmează a susţine lecţii în online. Important este şi faptul că absolvirea cursului este certificată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării printr-un atestat profesional în valoare de 16 credite profesionale transferabile, necesare la dosarul de formare continuă a personalului didactic. „Profesor în Online îşi propune să facă training-ul cadrelor didactice interesate în tehnici de folosire a platformelor digitale şi învăţământ online, până la finalul anului. Cursul online de competenţe digitale este croit special pe nevoile actuale ale cadrelor didactice şi este adaptat la realitatea dinamică a învăţământului românesc în contextul pandemic. Acesta se desfăşoară în serii limitate, în format 100% online, pe parcursul a 16 zile calendaristice şi are un format de 20% teorie şi 80% practică, precum şi un program cu ore de studiu convenabile şi modalităţi de lucru variate. Membrii FSLI şi, implicit, cei ai Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş beneficiază de o reducere de 20% din costul programului de formare ”Profesor în online” în baza unui cod pe care l-a primit fiecare organizaţie judeţeană afiliată. Pe lângă cele 16 credite transferabile cursanţii vor dobândi competenţele necesare pentru ca forma de învăţare online să fie de calitate”, informează prof. Ioana Petreuş, preşedintele SLI MM.

• sute de burse pentru profesorii din mediul preuniversitar

Partenerii Digital Nation pentru a veni în sprijinul învăţării online pregătesc o serie de demersuri care să asigure un număr cât mai mare de cadre didactice pregătite pentru învăţământul online. Mai mult, UiPath Foundation va oferi 450 de burse pentru profesorii din mediul preuniversitar care predau copiilor care provin din familii vulnerabile social, prin intermediul reţelei de parteneri strategici locali şi naţionali, organizaţii non-guvernamentale care desfăşoară activităţi în şcoli din comunităţi defavorizate. De asemenea, BCR va acoperi costurile de formare pentru 100 de profesori din toată ţara, prin burse sociale, ca angajament de a construi lucruri durabile care să impacteze pozitiv modul în care învaţă copiii noştri şi să le ofere cadrelor didactice tot ceea ce au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea cât mai bine. Pentru anul şcolar 2020-2021 membrii SLI MM pot urma şi alte cursuri de formare, cu cod COR (Formator, Inspector Resurse Umane, Delegat sindical) sau programe acreditate de FSLI, având între 15 şi 25 de credite. Pentru mai multe detalii despre programul de formare ”Profesor în online”, eligibilitate şi burse, cadrele didactice din Maramureş sunt invitate să urmărească site-urile: www. fsli.ro, digitalnation.ro şi, bine­înţeles, slimm.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.