Fără număr, angajați la stat

0
127

Într-o economie sănătoasă, cei care vor să muncească se orientează spre sectorul privat. Marcat de productivitate, bun management, recompense după munca prestată. România, din păcate, devine tot mai mult un stat birocratic, cu o administrație anchilozată, cu salarii mari la stat şi cu un personal fără număr.
Statisticile vorbesc despre mult peste un milion de angajaţi la stat, factura anuală ridicându-se la peste 100 miliarde de lei, adică 20 de miliarde de euro, pe care trebuie să o plătească cetățenii și sectorul privat, unde salariile angajaţilor sunt, paradoxal, mult mai mici decât la stat. Este o realitate tristă, contrară legilor economiei de piață, dar nimeni nu vrea să se atingă de sectorul bugetar, umflat peste măsură. Și vorba cuiva, nimeni nu vrea să ia taurul de coarne fiindcă dacă dai într-unul, sar 100.
Rude, neamuri, colegi de partid sau de interese populează partea bugetară a statului O piatră de moară cu care România se tîrăște de mulți ani, și care pare fără rezolvare, ținând România în loc și diminuîndu-i șansele de dezvoltare. Suntem în campanie electorală. Iar promisiunile curg gârlă. Anul acesta e și mai greu. Avem pandemie, avem și alegeri așa că mai avem și lecții de învățat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.