Bucătăria generează cele mai multe deșeuri

0
28

Cumpărăm produse din magazinele comerciale fără să ne gîndim în ce sînt ambalate. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri generate de familie, ar trebui să ne analizăm obiceiurile de consum. De exemplu, pliculețele de ceai conțin plastic și nu sunt biodegradabile, deci ar fi mai bine să cumpărăm ceai vărsat și să utilizăm o sită. Folia alimentară de plastic pe care o folosim în mod constant în bucătărie este imposibil de reciclat și nu este biodegradabilă, deci mai bine ar fi să cumpărăm folie alimentară din ceară de albine (este ecologică și are o viață lungă). Ar fi de ajutor pentru mediu să cumpărăm alimente fără ambalaj, pe care să le transportăm în plase sau în coșuri reutilizabile. Totul este să ne obișnuim cu acest tip de comportament ecologic! Campania ,,Maratonul reciclării” este susținută de Marathon EPR Group, cu sprijinul Ministerului Mediului. (i.n.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.