Campanie de relevare a bisericii din Călinești-Susani

0
30

Între 18 și 20 septembrie, o echipă de arhitecți voluntari interesați de arhitectura vernaculară se va afla în comuna Călinești cu scopul de a releva și desena biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Călinești-Susani, monument istoric sub codul LMI: MM-II-m-A-04538, al cărui acoperiș se află în stare de degradare și necesită schimbarea învelitorii din draniță.
Desenele realizate în cadrul campaniei de relevare a bisericii din Susani vor face parte din documentația necesară autorizării lucrărilor de schimbare a învelitorii.
Acestea vor constitui aportul echipei de voluntari care va contribui în felul acesta la salvarea unui monument istoric de la degradări imi­nente datorate infiltrării apelor meteorice. Potrivit programului, vineri, 18 septembrie, echipa de voluntari se va întâlni la biserica din Călinești-Susani, la ora 14, unde va avea loc o ședință tehnică pentru stabilirea modului de lucru și va fi trasată cota „ZERO” de referință. A doua zi, între orele 9 și 19, se vor face măsurători și de­se­ne, la fața locului, iar duminică, în intervalul orar 9-14, se vor lua ultimele informații de pe teren și se vor finaliza desenele, în sala de lucru din Cabana GEO. Organizatori: Asociația ROST, prin arh. Andra Ghineț și arh. Laura Zaharia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.