Maramureș: 22 de unități de învățământ sunt în Scenariul roșu!

0
388
Prof. dr. Anca Costin-Hendea, la conferința de presă, alături de prefectul Nicolae-Silviu Ungur și dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș
Prof. dr. Anca Costin-Hendea, la conferința de presă, alături de prefectul Nicolae-Silviu Ungur și dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș

Mai multe scenarii de funcționare a unităților de învățământ din Maramureș stabilite au fost modificate pe ultima sută de metri astfel că, cel puțin în prima săptămână de școală, elevii din 22 de unități de învățământ rămân acasă, iar în 71 de unități, cursurile se fac potrivit scenariului hibrid. Printre unitățile de învățământ din județ care au ales Scenariul roșu de funcționare se află două mari licee din Sighetu Marmației: Colegiul Național „Dragoș Vodă” și Liceul Tehnologic „Marmația”.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș a avizat scenariile de funcționare propuse de consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județ și avizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș pentru prima săptămână de școală (14-18 septembrie). Conform acestora, un număr de 4.243 preșcolari și elevi – din nouă unități de învă­ță­mânt cu personalitate juridică (iar împreună cu structurile acestora – 22 la număr) – învață după Scenariul 3 (roșu), adică participă exclusiv la activități/ lecții online. „În urma centralizării hotărârilor consiliilor de administrație din toate școlile din Maramureș și analizării acestor scenarii, din 396 unități de învățământ – atât cu personalitate juridică, cât și arondate, dar fără palate și cluburi – 303 activează în Scenariul verde (toți preșcolarii și elevii participă la cursurile față în față, n.r.), 71 unități sunt în Scenariul galben, iar 22 sunt în Scenariul roșu, la data de 14 septembrie”, a declarat prof. dr. Anca Costin-Hendea, inspectorul școlar general în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți în fața Palatului Administrativ din Baia Mare.

Cel puțin săptămâna aceasta, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, cursurile se fac exclusiv online
Cel puțin săptămâna aceasta, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, cursurile se fac exclusiv online

Unitățile de învă­ță­mânt care desfășoară săptămâna aceasta activitățile școlare în Scenariul 3 (roșu) – cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online sunt:
• Liceul Tehnologic „Marmația” Sighetu Marmației;
• Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației;
• Școala Gimnazială „Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur;
• Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa, cu structurile aferente;
• Școala Gimnazială „Ilie Lazăr” Giulești cu structurile aferente;
• Școala Gimnazială nr.1 Strîmtura cu structura aferentă;
• Liceul Tehnologic Poienile de sub Munte cu structurile aferente;
• Școala Gimnazială nr. 1 Leordina;
• Liceul Teoretic „George Pop de Băsești” Târgu Lăpuș.
În cazul celor două mari licee din Sighetu Marmației care, inițial, erau planificate să înceapă cursurile în Scenariul hibrid, motivele care au stat la baza modificării au ținut de faptul că mai mulți angajați fie au probleme de sănătate, fie se află în izolare. În unitățile de în­vă­țământ care își derulează activitatea în Scenariul 2 (hibrid), participă zilnic la cursuri toți preșcolarii și elevii din învăță­mântul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu presupune revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.