Pelerinaj la Șișești de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

0
39

În prima sărbătoare a noului an bisericesc, „Nașterea Maicii Domnului”, Preasfințitul Vasile Bizău s-a aflat în mijlocul credincioșilor care s-au făcut pelerini la biserica ctitorită de părintele Vasile Lucaciu, la Șișești.
Au celebrat Sfânta Liturghie, împreună cu ierarhul eparhiei: părintele vicar Augustin Butica, părintele paroh Gabriel Horț și alți preoți din eparhie care au participat la pelerinaj. „Biserica întâmpină această sărbătoare cu bucurie, cu o invitație la bucurie cu o invitație la reînnoirea speranței și la comuniunea dintre noi. Bucuria este prilejuită de faptul de a conștientiza „lucrarea lui Dumnezeu în istoria omenirii, o lucrare care se actualizează mereu; Sfânta Liturghie actualizează această taină și lucrare a Domnului astăzi. Dumnezeu a intervenit mereu în istoria omenirii, odată ce omul a căzut și a avut nevoie să fie susținut, sprijinit, pentru că el, cu puterile lui, nu mai putea să se ridice singur”, a afirmat Preasfințitul Vasile în cuvântul de învățătură.

A continuat explicând cum anume suntem invitați să recunoaștem minunile lui Dumnezeu, mereu prezente în viața noastră de zi cu zi. La finalul celebrării, a fost recitată rugăciunea de încredințare a Eparhiei de Maramureș Maicii Domnului, ocrotitoarea ei încă de la înființare. Conform tradiției, statuia Sfintei Fecioare Maria a fost purtată în procesiune în jurul bisericii, iar credincioșii veniți în pelerinaj i-au înălțat Mamei Cerești frumoase cântări de cinste și mărire. Părintele paroh Gabriel Horț a mulțumit călduros tuturor pentru prezența la pelerinajul din Șișești.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.