Ştiinţa Electro Sistem, 25 de medalii la CN de Orientare în Alergare

0
27

Cea mai importantă competiție din calendarul intern al Federației Române de Orientare din acest an s-a desfășurat la Roman, în perioada 10-13 septembrie, unde au avut loc Campionatele Naționale de Orientare în Alergare. În ciuda vremurilor grele pe care le trăim şi a multor restricții din această perioadă, Federația Română de Orientare în parteneriat cu CS Atletic Roman a reușit să organizeze foarte bine această întrecere, asigurând condiții optime de concurs, dar şi de siguranță sanitară celor circa 250 de competitori de la majoritatea cluburilor și asociațiilor de profil din întreaga țară.
Participanţii s-au întrecut în cele trei probe individuale (sprint, medie distanță și lungă distanță) și în proba de ștafetă, pe nişte zone în general alergabile, dar destul de dificile din punct de vedere tehnic. Un aspect interesant a fost faptul că proba de sprint s-a desfăşurat ca altitudine pe 2 nivele, ceea ce a complicat mult tehnicitatea traseelor.
CS Știința Electro Sistem Baia Mare a fost unul dintre cele 28 de cluburi și asociații din țară ce a participat la acest regal al orientării. În ciuda unei concurențe acerbe, sportivii băimăreni antrenați de Lucia Pop și Istvan Sebestyen au reușit să urce de 25 de ori pe podiumul de premiere. Remarcata întregii competiții este de departe Tania Sabou, cea care a izbutit să cucerească toate cele 4 medalii de aur în cele 4 curse la care a luat startul, fiind singura dintre concurenți care a contabilizat o asemenea performanță.
Mai trebuie amintit faptul că după mulţi ani băimărenii au reuşit să obţină o medalie în cadrul ştafetei elită feminin, având în componenţă sportive foarte tinere, rezultat foarte valoros dacă ținem cont de faptul că a întrecut favorita ultimilor ani, CSU Craiova. Proba de ştafetă este de fapt un punct forte al CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare, deoarece este cel mai omogen club de orientare din România, reuşind să se claseze cu 5 ştafete pe podiumul de premiere.
Rezultatele sportivilor băimăreni • Sprint • Locuri I: Tania Sabou la F14, Andreea Manu la F18; Locuri II: Alexandra Roman la F18, Lucia Pop la F50; Loc III: David Hreniuc la M18 • Medie Distanță • Locuri I: Tania Sabou la F14, Andreea Manu la F16, Cătălin Vădean la M18; Locuri II: Cristian Manu la M12, Istvan Sebestyen la M45; Locuri III: Alexandra Roman la F18, Lucia Pop la F50, Luca Lenard la M12 • Lungă Distanță • Locuri I: Tania Sabou la F14, Cătălin Vădean la M18, Istvan Sebestyen la M45; Locuri II: Antonia Man la F14, Andreea Manu la F16; Locuri III: Lucia Pop la F50, Luca Lenard la M12 • Ștafetă • Locuri I: Carla Sebestyen, Antonia Man şi Tania Sabou la F14; Cristian Manu, Laurenţiu Biro şi Alexandro Kotai la M14; Locuri II: Alexandra Creciun, Andreea Manu și Alexandra Roman la F18; Rebeca Ciocian, Dora Rus şi Anca Deac la F21; Marius Catană, David Hreniuc şi Cătălin Vădean la M18.
Ultimele competiții importante la care vor lua parte componenții CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare în acest greu încercat an competițional vor fi Campionatele Naţionale de Noapte şi de Ştafetă Mixtă, întreceri ce se vor desfășura la Târgu Jiu în perioada 2-4 octombrie. Informaţii furnizate de Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.