Peste 1.600 de nou- născuți la Spitalul Județean de Urgență

0
29

• 147 au necesitat Terapie Intensivă Neonatală

Până la data de 1 septembrie 2020, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au fost înregistrați 1.644 de nou-născuți. Cea mai mică greutate la naștere a fost de doar 600 de grame, în timp ce greutatea maximă a atins 4.960 de grame. În primele 8 luni ale anului curent, s-au născut 855 de băieți, în timp ce fetițele au fost în număr de 789.
Potrivit medicului șef secție Neonatologie, dr. Margareta Pîrvănoiu, din numărul total, în perioada menționată, 147 de micuți au necesitat asistență în cadrul Unității de Terapie Intensivă Neonatală.
Dr. Margareta Pîrvănoiu a explicat că UTIN are în dotare 10 paturi și asigură îngrijire centrată pentru copiii nou-născuți cu afecțiuni critice și cu nevoi complexe de îngrijire: cazurile în care este necesară asistarea ventilației (au nevoie de un aparat care să-i ajute să respire), nou-născuții cu greutate foarte mică la naștere sau situații în care nou-născuții necesită alimentație parenterală pe termen lung ori îngrijire post­­operatorie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.