În Sarasău • Aproximativ 9.000 pachete cu țigări confiscate

0
9

Polițiștii de frontieră din Sarasău au observat, la aproximativ 100 metri de frontiera de stat spre interior, un grup format din 6 persoane care au trecut râul Tisa din Ucraina în România.
Cei în cauză transportau în spate, spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea acestora, efectuându-se somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au trecut, prin apa râului Tisa, înapoi în Ucraina.
La fața locului au fost descoperite 9 colete cu țigări, provenite din Belarus și din magazine de tip duty-free, care conțineau 8.970 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 105.000 lei.
În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Autospeciale de supraveghere cu termoviziune

50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10.790.000 euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.
Primul lot, format din 26 mijloace de mobilitate terestră, va intra în dotarea Poliției de Frontieră Române până la finele lunii septembrie, urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie recepționat și următorul lot de 24 de autovehicule.
Fiecare autovehicul Ford Tranzit Van este dotat cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, atât ziua, cât și noaptea, oferind posibilitatea obținerii de informații cu privire la poziția proprie și detectarea persoanelor aflate în zona de competență.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.