Trei călăuze arestate preventiv pentru trafic de migranţi la graniţa cu Ucraina

0
42

Poliţiştii de frontieră din Sarasău au observat, pe direcția localită­ții Săpânța, mai multe persoane care au trecut prin albia râului Tisa, din Ucraina în România.
În momentul în care s-a acționat pentru reținerea lor, persoanele au urcat într-un microbuz care a demarat spre localitatea Remeți. Alte două persoane, vorbitoare de limba ucraineană, au fost reținute chiar la fața locului.
Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mijlocului de transport și au reușit oprirea lui în Teceu Mic. Mașina (Mercedes Vito), înmatriculată în România, era condusă de un cetățean ucrainean, în vârstă de 40 de ani. În interiorul acesteia se aflau 4 cetățeni indieni, cu vârste cuprinse între 24 și 30 de ani.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cele 4 persoane au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, iar cetățenii ucraineni erau călăuzele lor.
În cadrul unei întrevederi de frontieră, cei 4 cetă­­țeni indieni au fost preluați de autoritățile de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie dintre cele două state.
Totodată, cei 3 cetă­țeni ucraineni sunt cercetaţi pentru trafic de migranți.
Sâmbătă au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, care a admis propunerea procurorului de caz, iar cei trei ucraineni au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.