În Târgu Lăpuș • TECHTEX produce integral măști de protecție

0
87

Măștile chirurgicale și FFP2, dar și alte echipamente necesare, se produc integral la Fabrica Techtex din Târgu Lăpuș, prima fabrică de textile medicale cu capital 100% românesc.
Noua linie tehnologică poate produce deja până la 50 de tone de material filtrant/lună, urmând a-și extinde capacitatea lunară la 150 de tone, odată cu dezvoltarea noii fabrici de lângă Baia Mare. Astfel, TECHTEX are posibilitatea de a asigura material filtrant și pentru alți producători români, securizând producția internă de măști chirurgicale, FFP2 și FFP3, sigure, la prețuri accesibile.
Masca chirurgicală produsă de TECHTEX asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98%, cu rezistență la stropire, avantaj important în prevenirea infectării cu COVID-19. Potrivit clasificării internaționale este cea mai performantă mască chirurgicală.
„Suntem în continuă dezvoltare, iar acum putem spune că TECHTEX este în măsură nu doar să producă materiale textile și dispozitive medicale, ci și să controleze calitatea produselor. În acest sens, am achiziționat echipamente de laborator pentru a testa gradul de filtrare și diferența de presiune în timpul producției, astfel încât la momentul la care textilele medicale și echipamentele de protecție produse de noi sunt trimise către instituțiile acreditate pentru avizare, acestea să corespundă tuturor cerințelor naționale și internaționale,” a precizat ing. Ioan FILIP, membru al Consiliului de Supraveghere TECHTEX, președintele Consiliului de Administrație TAPARO.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.