Alegeri locale 2020 • Maramureșenii au votat cu speranța la o viață mai bună

0
563

Conform Autorității Electorale Permanente, duminică, 27 septembrie, 425.911 alegători cu drept de vot, au fost așteptați la urne în cele 440 secții de votare constituite pe raza județului Maramureș. 3.309 alegători au depus solicitări pentru urna specială.
La Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea” au fost 2 solicitări de la pacienți infectați, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare au fost 11 cereri iar la Spitalul Municipal Sighetu Marmației au fost depuse 10 solicitări.
Prezența la vot:
• ora 10: prezența pe țară a fost de 7,64%, iar în Maramureș 6,44%.
• ora 12: prezența în Maramureș a fost de 13,74%. Au votat 58.612 alegători, din care 56.113 pe listele permanente și 2.420 pe listele suplimentare. Cu urna mobilă au votat 79 de cetățeni.
• ora 14: Prezența la vot la nivel național a fost de 23,71% iar în Maramureș de 22,03%. Au votat 93.999 alegători: cu urna specială – 254, pe listele electorale suplimentare – 3.130 și pe listele permanente – 90.615.
• ora 16: S-au prezentat la vot 30,47% dintre maramureșeni. Au votat 125.458 de alegători: 564 – prin intermediul urnei speciale, 3.968 – pe listele electorale suplimentare și 129.900 pe listele permanente.

În unele comune
Maramureșenii au stat la rând să voteze

Prezența la vot, la alegerile locale, a fost una bună în unele comune maramureșene. Astfel, oamenii de la sate s-au înghesuit să voteze încă de la primele ore ale dimineții, iar afluxul de votanți a continuat și după orele amiezii. Dacă prezența generală la vot în Maramureș era de 13,74% la ora 12, spre exemplu, luat pe comune, multe secții de votare înregistrau la aceeași oră între 15 și 25% prezență la urne.

Coltău
“La secția nr.283 din Cătălina, comuna Coltău. Avem 104 votanți din 410 înscriși pe listele permanente, până la ora 11.30. Nu am avut incidente, procesul a decurs bine. Măsurile de distanțare și cele de igienă se respectă în totalitate. Cu urna specială încă nu am ieșit, dar urmează. Avem 9 cereri pentru aceasta, la bătrâni netransportabili și la 3 persoane în izolare”, a precizat Elisabeta Szolosi, președintele secției de votare. „Am votat pentru un pic mai bine de cât a fost, așa că sperăm că va fi și mai bine. Sper ca votul meu să ajute la acest lucru”, a spus Matiaș S. Din Cătălina „Votez pentru binele tuturor din comună. Eu sunt maghiar”, a spus Ioan Papp – Cătălina.

Săcălășeni
„În Săcălășeni avem 140 de votanți la secția nr. 397, din 786. Asta înseamnă aproape 20%. Procentul este foarte bun până la ora amiezii. Avem și câțiva votanți pe listele suplimentare. Foarte multă lume a venit încă de dimineață.”, Sonia Râjniță. „Votez să fie mai bine. A fost bine până acum, dar s-ar putea și mai bine, iar cel care va fi primar să facă cât mai multe lucruri bune pentru noi. Sper ca votul meu să ajute la asta”, a precizat Maria Ion din Săcă­lă­șeni. „Am pus ștampila pentru schimbare. Trebuie schimbat ceva la clasa politică de la noi și nu numai”, a spus și Leontina P.

Coaș
„Procentul prezenței la vot, la ora 12, este de 22% în secția noastră. De dimineață de când s-au deschis urnele avem flux continuu de votanți. Avem 1.168 de persoane în total pe liste: pe lista complementară, permanentă și 13 au votat pe listă suplimentară până la această oră. Nu am înregistrat incidente, măsurile de igienă și distanțare se respectă, doar că trebuie să se aștepte deoarece se derulează destul de încet procesul având în vedere că trebuie să respectăm cu toții anumite măsuri, să dezinfectăm, ceea ce ne încetinește puțin procesul electoral, dar funcționează”, a precizat Ana – Maria Dărăban, președintele secției nr.280 – Coaș. „Votez pentru un trai mai bun. Eu sper ca votul meu să schimbe ceva în comună, altfel nu veneam la vot. Cel mai bun să câștige”, a subliniat Marius Achim din Coaș. „Am venit la vot pentru o comună mai frumoasă, mai prosperă. Cu siguranță, cu votul meu vom fi mai aproape de asta”, a conchis Raul Ungur.

Remetea Chioarului
„Avem 23% prezență la vot până la ora 12.30, ceea ce reprezintă un procent bun până la această oră. Pe listele permanente avem 911 persoane, iar pe listele suplimentare puțin peste 20 de votanți. Am avut și 19 solicitări pentru urna mobilă la persoane bolnave netrans­portabile. Solicitări din partea persoanelor izolate la domiciliu nu avem”, ne-a explicat Aurica Augustin, președ. secția de votare nr.370 – Remetea Chioarului.
„Votez pentru binele comunei și pentru continuitate. Să se continue proiectele începute și să se finalizeze. În ultimii 4 ani de zile se vede ce s-a făcut în comună, dar vrem să vedem și mai multe”, a declarat Ioan Buzdugan. „Am venit la vot și voi da votul pentru că s-au făcut lucruri foarte bune în comună și urmează să se mai facă. Am absolută încredere că se vor mai face”, a conchis Ghiță Pop din Remetea.

Șomcuta Mare
„Am trecut de ora 13 și avem 206 votanți din 863, ceea ce este o prezență destul de bună. Nu am înregistrat niciun fel de problemă și totul decurge în regulă”, a spus reprezentantul secției nr.164 din Șomcuta Mare. „Am votat pentru continuitate deoarece se fac multe în orașul nostru și asta trebuie să continue”, a spus Aurelia Pop. „M-am prezentat la vot cu încredere că investițiile din oraș vor continua și anii viitori vom avea un oraș așa cum ni-l dorim cu toții”, a precizat Gavril Șomcutean.

Tăuții Măgherăuș
„Până la ora 13.30 avem 297 votanți din totalul de 1.126 înscriși pe liste. Procentul e unul bun, fluxul e continuu. Încă de dimineață, colega de la preluare cărți de identitate nu s-a ridicat de pe scaun! Nu am avut incidente, distanțarea socială se respectă”, a declarat Mihaela Grumaz, președinte secția 179 din Tăuții-Măgherăuș.
„Mergem pe linia începută în oraș, adică pe continuitate. S-au făcut multe în ultimii ani și sperăm că se vor face și mai multe”, a spus Dragomir I.
„Votăm un primar care ne-a dat încredere că se poate mai mult și mai bine, deși s-au făcut multe și până acum”, a conchis Ileana M.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.