🕮 Lecții de învățat 🕮 Miya Kosei și Maramureșul

0
121

Există străini care iubesc mult mai mult România decât românii înșiși. Unul dintre aceștia este japonezul Miya Kosei. Care a promovat România în lume mai bine decât mulți dintre diplomații noștri. În 1965, a ajuns din întâmplare în România, o țară necunoscută pentru el. A ajuns și în Maramureș. De care s-a îndrăgostit iremediabil. Poate și pentru că atmosfera semăna foarte mult cu cea din Japonia de odinioară.
În 1997, a făcut un gest extraordinar pentru România. Japonia trebuia să-și sărbătorească, la Paris, Anul său internațional. Și în loc să fie aduse acolo obiceiuri și tradiții japoneze, Miya Kosei a adus 800 de metri pătrați de fotografii reprezentând Maramureșul. Expuse sub ti­tlul „La Roumanie des quatre saisons. Le Maramures photographie par Kosei Miya”. Se întâmpla la Palais de Chaillot din Paris.
Expoziția a avut un succes enorm; în loc de șase luni, a ținut aproape un an și a fost vizitată de peste un milion de oameni. Acesta este Miya Kosei și așa a înțeles el să transmită lumii moștenirea etnografică și folclorică a Maramureșului.
Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.