Burse europene pentru jurnaliști

0
25

Reprezentanța Comisiei Europene în România, prin Freedom House, organizează seminarul „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog (BEJD)”, în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2020, însă pandemia i-a obligat pe organizatori să adopte forma întîlnirii în spațiul virtual. Primul webinar a avut loc în 29 septembrie, orele 15,30-17, cu discuții pe tema „Starea Uniunii Europene”, moderate de jurnalista Ramona Avramescu de la TVR. A intervenit și Istvan Jakab, șeful Reprezentanței CE de la București.
La 1 octombrie 2020, Mihai Rădulescu (TVR) va prezenta online tema „Bugetul Uniunii Europene”, în 6 octombrie se va dialoga pe internet despre știrile false în contextul pandemiei SARS-COV2 (cu Brândușa Armanca – radio România Liberă), iar în 8 octombrie, Ștefan Onica de la ziarul Newsweek va vorbi cu jurnaliștii participanți despre „Împachetarea informației de presă”. Din Maramureș, au fost invitați: Dragoș Gelu (blogul Moara lui Gelu) și Nicolae Goja (Graiul Maramureșului).
Participanții la cele patru webinarii vor face o vizită de studiu la Bruxelles, în 2021, în măsura și la data în care această acțiune va fi posibilă în contextul pandemiei de COVID-19.
(I.N.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.