Proiectul Mara Strategy • Peste 40 de funcționari publici s-au instruit prin cursuri de perfecționare

0
27

Proiectul Mara Strategy, implementat de Consiliul Județean Maramureș, a atins zilele acestea un nou obiectiv precizat în cadrul cererii de finanțare: instruirea unui număr de 48 persoane din aparatul propriu al CJ Maramureș în diverse teme legate de planificarea strategică, urbanism și amenajarea teritoriului și politici publice.
Peste 40 de funcționari publici au beneficiat de instruire în cadrul cursurilor de perfecționare desfășurate pe temele: gândire strategică și dezvoltare instituțională, instruire în domeniul GIS, dezvoltare durabilă locală în context global, specialist planificare teritorială, urbanism și amenajarea teritoriului, urbanism și autorizarea lucrărilor de construcții, proiectare și implementare politici publice, noi concepte de planificare teritorială: Smart City.
Un număr de patru angajați din cadrul Direcției Arhitect Șef s-au instruit în domeniul utilizării aplicației informatice pentru gestionarea datelor geospațiale cu aplicația informatică ArcGIS (două module), ce va permite conectarea de persoane, locuri, date, cartografierea și utilizarea de hărți interactive online.
Managerul de proiect este Dan Cocoșilă. Cursurile de perfecționare au avut în vedere dezvoltarea capacităților manageriale, îmbunătățirea simțitoare a calității, eficienței și gradului de adresabilitate al actului administrativ la nivelul CJ Maramureș către ce­tă­țean, instituții și comunitate.
Valoarea proiectului este de 3.967.941,55 lei și se derulează pe o perioadă de 30 de luni. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.