🕮 Lecții de învățat 🕮 Lumina și culorile

0
105

Dacă e armonie, e lumină și culoare! E natura, suntem noi, oamenii, cu obiceiurile noastre, cu preferințele noastre, cu lumea noastră! Lumea văzută prin armonia culorilor este extraordinară. Explorarea acesteia prin culoare și lumină îi mărește frumusețea. Cineva spunea că de la întuneric vine imaginea, iar de la imagine, vine lumina! Iar sufletul e ca lumina. Ca să fie alb, trebuie să conțină toate culorile. Dar lumina schimbă culorile. Cea portocalie este caldă ca soarele. Albastrul este adevăr, înțelepciune, pace, contemplare, unirea cerului cu marea, este culoarea infinitului. Care cuprinde totul.
Oamenii care își colorează sufletul simt bucurii infinite. Viața e prea scurtă pentru a fi trăită doar în alb și negru! Iar starea de spirit a oamenilor este influențată de culoare: Și de lumină!
Lumina se desface în culori, pe care le dăruiește mai întâi curcubeului și apoi oamenilor. Care le împachetează în propria trăire. Casele din Maramureș, cu grădinile lor pline de lumină și culoare, sunt un fel de manifest pentru pace și pentru normalitate, prin păstrarea unui patrimoniu care poate să fie al sufletului.
Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.