70.000 de doze de vaccin gripal au fost distribuite pentru copiii între 6 luni și 3 ani

0
19

Ministerul Sănătății a finalizat distribuirea a 70.000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor între 6 luni şi 3 ani la care este recomandată vaccinarea. Ministerul a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2020-2021, o cantitate „dublă” faţă de anul trecut, pentru imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.
„În 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătăţii a început campania de vaccinare prin distribuţia primelor 330.000 doze către direcţiile de sănătate publică. Restul dozelor vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie şi în noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populaţiei la risc”, informează un comunicat de presă. În cadrul campaniei de vaccinare gratuită, sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide. „Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, specialiştii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între 3 şi 5 ani, a celor care sunt la prima imunizare de acest fel şi care necesită 2 doze, gravide, persoane, adulţi, copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, personal sanitar”, afirmă MS. Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziţioneze vaccinul în vederea imu­nizării, având în vedere situaţia epidemiologică. De asemenea, se solicită unităţilor farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.