🕮 Lecții de învățat 🕮 Frumusețea toamnei

0
107

V-ați întrebat cum ar trebui să arate cupa în care să încapă toată frumusețea toamnei? Din care să bei nectarul livezilor. În care să aduni stropii de rouă și să-i ocrotești pentru a nu se transforma în bruma alburie? Să admiri boabele de rouă sclipind pe petalele florilor! Iubesc toamnele scăldate de razele soarelui. La vederea soarelui parcă nici frunzele nu mai plâng după copacii la picioarele cărora se aștern.
Astăzi am admirat din nou culorile toamnei, în ale cărei plete vântul se juca cu frunzele arămii. Mirosea a crizanteme și le-am simțit mirosul în nări. Nimic nu e mai frumos decât coloritul toamnei în zile însorite. Și mi-am readus în memorie celebrele Grădini Longwood, din SUA. Pe care le-am vizitat în toate anotimpurile. Și care explodează de frumusețe fie că e primăvară, vară, toamnă sau iarnă.
1077 de acri de frumusețe în aer liber sau în sere uriașe, sute de specii de plante și flori îți încântă privirea. Nici nu e de mirare că zilnic grădinile sunt pline de vizitatori din toate colțurile lumii. Dar Grădinile Long­wood nu înseamnă doar plante și flori. Înseamnă și școală pentru tinerii horticultori, artă peisagistică pentru artiști, programe educaționale pentru generațiile viitoare de horticultori sau peisagiști, sală de concerte, sală de bal, sală de muzică, săli de festivități, magazine cu suveniruri, restaurant și cafenea.
Fiecare vârstă are ce vedea. Copiii se pot delecta în grădinile cu trenulețe; alei în stil roman, muzică de la o orgă pornită de vânt, ciripit de păsări, plante exotice, plante mediteraneene, specii rare de orhidee, palmieri și cactuși, bonsai, grădini în cascadă, casa trandafirilor, terasa tropicală, grădina de argint, celebrul lac cu nuferi, iar toamna, Festivalul crizantemelor, unde poți admira toate speciile de crizanteme. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.