Știința Electro Sistem, 17 medalii la Târgu Jiu

0
18

Timp de trei zile, în perioada 2-4 octombrie, la Târgu Jiu, Federația Română de Orientare în parteneriat cu Palatul Copiilor Târgu Jiu au organizat 3 etape de Campionat Național la orientare în alergare.
Competițiile au reușit să adune la start circa 150 de competitori de la 15 cluburi și asociații sportive din țară. Sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare au luat și ei parte la aceste ultime competiții majore de orientare în alergare din acest an, respectiv la cea mai dificilă probă din întreg sezonul – Campionatul Național de Noapte – dar și cea mai dinamică – Campionatul Național de Ștafetă Mixtă. Nu mai puțin de 17 de podiumuri au cucerit sportivii băimăreni, reușind să își îmbunătățească palmaresul, și așa impresionant, din acest an competițional.
La Campionatul Național de Noapte sportivii se folosesc doar de lanternă pentru a parcurge traseele în lungimi de până la 8 km, cum a fost în cadrul elitei masculine. Deoarece categoriile de vârstă încep de la 16 ani, tinerii sportivi băimăreni au urcat cu mult curaj în categorii superioare de vârstă pentru a putea participa la competiție (Cristian Manu având doar 12 ani, Antonia Man 13 ani, iar Tania Sabou a devenit chiar campioana națională, ea având doar 14 ani!).

Rezultatele obținute sunt:
• Loc I: echipa Andreea Manu + Tania Sabou la F16 • Locuri II: echipa Rebeca Ciocian + Antonia Man la F16, Alexandra Roman la F18, Cătălin Vădean la M18 • Locuri III: echipa David Hreniuc + Marius Catană la M16, Alexandru Biro la M21, Sebestyen Istvan la M45.
Campionatul Național de Ștafetă Mixtă este o competiție foarte dinamică, în care o fată și un băiat parcurg succesiv fiecare câte 2 trasee de sprint. După mai multe răsturnări de situație, băimărenii au reușit să cucerească aproape jumătate din medaliile puse la bătaie în cele 3 categorii de vârstă, respectiv 4 din 9 posibile, astfel:
• MF14: locul II: Tania Sabou + Alexandro Kotai; locul III: Antonia Man + Cristian Manu • MF18: Locul I: Alexandra Roman + Cătălin Vădean • MF21: Locul II: Anca Deac + Alexandru Biro.
Între cele 2 competiții s-a desfășurat a treia etapă din cele 4 din cadrul Campionatului Național de Sprint Urban. Aici pe podium au urcat:
• Locuri I: Andreea Manu la F18, Cătălin Vădean la M18 • Locuri II: Antonia Man la F14, Alexandra Creciun la F18, Anca Deac la F21 • Loc III: Alexandra Roman la F18.
Următoarea activitate în care va fi implicat clubul sportiv Știința Electro Sistem Baia Mare va fi organizarea, dar și participarea la etapa a IV-a din cadrul Campionatului Național de Sprint Urban și Cupa Skore, competiții ce se vor desfășura în Baia Mare în 17 octombrie. Informații furnizate de Știința Electro Sistem Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.