“CUIB – Căminul unde începe binele”

0
29

• Viață independentă pentru adolescenții ieșiți din sistemul de protecție •

ASSOC este implicat în proiectele „CUIB – Căminul unde începe binele” și „Un cuib pentru mâine”.
Acesta trebuie să creeze o punte trainică spre adolescenții abandonați în centrele de plasament și să le demonstreze că un ajutor material, dar mai ales afectiv poate să le ofere o șansă spre o viață mai bună. Tocmai de aceea, la primele întâlniri avute, echipele de proiect au dorit să-i întâlnească pe specialiștii din DGASPC Maramureș, cei care se ocupă în prezent de soarta acestor tineri și care îi cunosc cel mai bine.
Asistenți sociali, psihologi, educatori și alți specialiști din ASSOC și-au propus, prin aceste proiecte, să găsească soluții potrivite de îmbunătățire a vieții tinerilor de peste 16 ani care sunt în sistemul de protecție sau au ieșit din sistemul instituționalizat de ocrotire la vârsta majoratului.
Noile proiecte derulate de ASSOC îi vizează pe copiii între 16 și 25 de ani, proveniți din centrele de tip familial din Maramureș. Specialiștii din ASSOC speră să și-i poată apropia cât mai mult pe tineri, să le ajungă prieteni ca să-i poată îndruma spre o viață independentă.
Crezul echipei și al ASSOC este „de a susține integrarea în tranziția spre o viață autonomă, de a fi un CUIB de profesionalism, un loc unde se predă binele, astfel încât adolescentul instituționalizat să devină un tânăr independent care se va putea autosusține cu competențe îmbunătățite și nu va deveni un destin tragic al străzii”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.