Dosare penale pentru infracțiuni rutiere

0
14

Miercuri, polițiștii din Șomcuta Mare și Ocna Șugatag au identificat în trafic doi bărbați, de 43 și 49 de ani, care au comis infracțiuni rutiere.
Bărbatul, de 43 de ani, din Baia Mare, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cazul celui de-al doilea bărbat, polițiștii au constatat faptul că acesta are permisul de conducere reținut, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a reieșit o alcoolemie de 0,18 mg\l alcool pur în aerul expirat.
În ambele cauze au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările.

Șantajul – o infracțiune în creștere

În județul Maramureș, în primele 8 luni ale anului, numărul infracțiunilor de șantaj a crescut cu peste 50%. Dacă în aceeași perioadă a anului trecut au fost sesizate poliției 10 cazuri de șantaj, anul acesta au fost sesizate 21 de cazuri.
Numărul infracțiunilor de șantaj este în creștere pentru că cel mai frecvent mod de operare folosit de infractori este cel de pe rețelele de socializare, internetul conferind anonimatul infractorilor. Ne împrietenim cu persoane care la prima vedere inspiră încredere, acceptăm cu ușurință să trimitem imagini sau mesaje video compromițătoare după care suntem șantajați cu sume mari de bani, în schimbul nedivulgării materialelor respective.
Polițiștii vă îndeamnă să fiți vigilenți cu persoanele pe care le cunoașteți în lumea virtuală și nu numai. E bine de știut că obiectul șantajului sunt materialele compromițătoare.
Dacă scopul este obținerea de foloase nepatrimoniale pentru sine sau pentru altul pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani, iar dacă scopul este de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.