În Plopiș • Căminul cultural, supus modernizării și extinderii

0
16

Lucrările de modernizare și extindere a căminului cultural din satul Plopiș, aparținător comunei Șișești, sunt în toi. În acest an se finalizează interioarele, urmând ca vara viitoare să se încheie și execuția la exteriorul clădirii.
Resursele financiare necesare execuției proiectului provin strict din bugetul local. Asta după ce primăria a căutat alte soluții, însă fără succes.
„De multe ori locuitorii din Plopiș mi-au solicitat să renovăm căminul existent. Am amânat lucrările, crezând că vom găsi o sursă de finanțare care să nu fie din bugetul local. Nu am dorit să ne rezumăm la renovarea căminului vechi, care era foarte mic, așa că am achiziționat un teren, realizându-se astfel extinderea căminului cultural. În acest moment s-a finalizat partea de acoperiș. Urmează instalația electrică, tâmplăria termopan, iar apoi partea de finisaje interioare.
Această locație va fi finalizată la interior în toamna acestui an (luna noiembrie), capacitatea căminului fiind de 300 de locuri. La căminul din Plopiș, care este finanțat din buget local, partea de manoperă s-a făcut cu firme locale și am achiziționat noi materiale. Astfel, deși construcția acestui obiectiv a fost estimată de proiectant la 1.000.000 de lei, noi până acum am cheltuit 250.000 lei și poate vom mai cheltui încă 250.000 lei pe interioare și dotări, ceea ce a condus la economisirea banilor comunei”, a explicat Ioan Mircea Tentiș, primarul comunei Șișești. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna iunie a anului viitor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.