Proces încheiat • Primăria Giulești a câștigat în instanță 722 ha de teren

0
61

Comuna Giulești are peste 800 de hectare de pășuni comunale. Composesoratul Nobil Giulești a revendicat, în anul 2015, circa 722 de hectare din această suprafață. Comisia locală de fond funciar nu a fost de acord cu cererile menționate, așa că nu le-a dat câștig de cauză petenților.
În consecință, s-a ajuns în judecată, iar procesul s-a finalizat recent cu o sentință definitivă care a dat câștig de cauză administrației locale.
„În 25 septembrie 2020, împuternicitul ,,Composesoratului Nobil Giulești” domnul Rednic Petru din Giulești, s-a trezit că i-a fugit terenul de sub picioare. Pământul revendicat de acesta, mai exact 722 hectare pășune împădurită din hotarul Giuleștiului, a fost restituit giuleștenilor, oameni cinstiți, drepți, credincioși, care nu râvnesc la avuțiile altora. Se mulțumesc cu ceea ce le-a dat bunul Dumnezeu și instanțele de judecată care s-au pronunțat și de această dată cu bună credință, dreptate și adevăr. Dosarul înregistrat la Judecătoria Sighetu Marmației cu nr. 2189/307/2017, îndreptat împotriva Comisiei Locale de Fond Funciar și împotriva primarului comunei Giulești, a fost soluționat în cele din urmă la ultima instanță, ocazie cu care a fost respins apelul formulat de reprezentanții Composesoratului prin Hotărârea Civilă nr. 491/2020. Sentința a rămas definitivă. Problema cea mai arzătoare a constat în faptul că părțile care au reprezentat Composesoratul au obținut o grefă prin care a fost oprită tăierea de către primărie a unor cantități de masă lemnoasă ce putea fi folosită pentru încălzirea școlilor, a dispensarului uman, consum propriu cât și pentru populație. În realitate, lemnele au fost furate de către persoane din alte localități. Oare nu poate fi vorba de o favorizare a infractorilor?! Vom vedea după ce ne vom recupera toate cheltuielile de judecată”, a explicat Laurențiu Batin, primarul comunei Giulești.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.