Atestat de Recunoaștere a Experienței Profesionale pentru maramureșenii întorși din străinătate

0
35

“Persoanele care au lucrat într-un stat membru UE trebuie să știe că accesul sau exercitarea anumitor activități cu calificări de nivel mediu necesită, ca dovadă a cunoștințelor și aptitudinilor, exercitarea în prealabil a acelei activități într-un alt stat membru, pentru un anumit număr de ani”, a precizat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
În acest context, Ministerul Muncii și Protecției Sociale face recunoașterea experienței profesionale în baza unei declarații pe proprie răspundere dată în fața notarului și a unei dovezi a perioadei lucrate în străinătate. Emite apoi un Atestat de Recunoaștere a Experienței Profesionale.
Deși este o procedură folosită în statele membre UE, puțini români întorși din străinătate cunosc această procedură. Dovadă e faptul că din 2016 și până în prezent un singur atestat a fost eliberat. În schimb, cereri au fost cam 15, anual. Maramureșenii întorși de la muncă din străinătate sunt sfătuiți să solicite acest atestat de recunoaștere a experienței profesionale în baza căruia pot avea acces mai facil la angajare. Condiția este să fi lucrat cu forme legale.
“Românii sunt foarte respectați în străinătate când vine vorba de calitatea muncii și de seriozitatea lor. Tocmai pentru acest lucru, trebuie respectați și sprijiniți atunci când revin în țară și vor să muncească″, a punctat ministrul Violeta Alexandru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.