🕮 Lecții de învățat 🕮 E vremea crizantemelor

0
79

Crizantema este o floare care iubește lumina. Care împodobește terasele și grădinile, ignorând frigul și rezistând până ce fulgii de zăpadă îi acoperă petalele gingașe.
La Longood Gardens, în Pennsylvania, pe spații întinse, am putut admira zeci de specii de crizanteme, care mai de care mai colorate, de la mărimea unor bănuți, până la inflorescențe uriașe. Am aflat că această floare este originară din China. Și că de la floarea galbenă, micuță, prima variantă de crizanteme, astăzi există în jur de 3000 de specii. Că floricultorii n-au altceva de făcut decât să încrucișeze soiuri și să creeze alte și alte variante. Nu se lasă mai prejos nici alți cercetători, cei de la NASA afirmând că florile de crizanteme alungă benzenul și curăță aerul.
Citind povestea crizantemei afli că ea a fost preferata învățaților antici, fiind una dintre plantele de onoare, simbolizând noblețea și eleganța. Anticii chinezi credeau că această floare, capabilă să îndure vremea rece, a atras “sufletul cerului și al pământului”, căpătând pro­prietăți vindecătoare.
Cât vezi cu ochii, aranjamentele florale îți bucură privirea, minunându-te de ceea ce poate să facă natura. Dar și omul. O adevărată expoziție de pictură în aer liber, penelul și culorile fiind dintre cele mai diverse. Frumosul acela este absolut!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.