🕮 Lecții de învățat 🕮 De la Wi Fi, la Li Fi și furtul cibernetic

0
58

Wi Fi? Cunoașteți această tehnologie și o folosiți! Bluetooth? O cunoașteți și o folosiți și pe aceasta! Tehnologia comunicațiilor ne îndepărtează tot mai mult de ceea ce însemna comunicarea prin scrisori. Scrise de mână și trimise prin poștă. Încheiate cu invariabilul aștept răspuns cu nerăbdare. Comunicarea aceasta avea parfum, avea sentimentul de apropiere. Pierdute în timp prin tehnologia care ne apropie distanțele și scurtează timpul, dar diminuează căldura sufletească. Dar acestea sunt vremurile, timpul se condensează și parcă nu mai are răbdare.
Iar tehnologia ne arată cât de rapidă e evoluția. Chiar dacă tehnologia Wi-Fi nu are o vechime mai mare de 20 de ani, ea este deja depășită. Iar viitorul aparține inovației Li-Fi, de 100 de ori mai rapidă, care va transmite semnalul de internet prin intermediul unor fascicole de lumină, cu viteze de circa 224 GB per secundă.
Pentru secolul vitezei și al informației, e bine! Dar pentru sufletul omului? Și da și nu! Ca să nu mai vorbim că tot mai des se vorbește despre furtul cibernetic. Care nu vizează doar companiile care dețin date importante, ci și cetățeanul de rând. Devenit vulnerabil în propria locuință prin electrocasnicele smart din gospodăria sa. Experții avertizează asupra pericolului electrocasnicelor smart… și nu e glumă. Aproape toate aparatele sunt vulnerabile, arată studiile. Iar cei rău intenționați se înmulțesc și ei. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.