Afaceri în derivă • Spații comerciale de închiriat în Baia Mare

0
51

Anunțurile cu privire la spațiile de închiriat au împânzit municipiul Baia Mare. Asta în condițiile în care tot mai mulți agenți economici eliberează spațiile. Este o tendință în creștere, după cum au remarcat agenții imobiliari. Șanse pentru ca piața imobiliară să își revină sunt tot mai mici, din cauza pandemiei care a generat probleme de sănătate, dar a avut și efecte negative asupra economiei.

Dacă în alți ani găseai cu greu un spațiu liber pentru a-ți deschide o afacere, acum oferta e una bogată. Problema e că nu mai sunt clienți care să solicite un spațiu de închiriat. ″Din cauza pandemiei, foarte mulți agenți economici au renunțat la chirii pentru că nu mai aveau clienți, nu își mai permiteau să suporte plata utilităților. Dacă în alți ani, pe bulevardul Unirii, de exemplu, nu găseai un metru pătrat pentru închiriere, acum e plin de oferte. E o perioadă grea și pentru noi, pentru imobiliare. Cerere ar fi, dar lumea așteaptă prețuri mai mici″, a spus agentul imo­biliar, Zoia Bozău.
Doar maramureșenii întorși acasă din străinătate mai caută acum un spațiu de închiriat. Cei vechi văd diferența, își dau seama că nimic nu mai e la fel ca altădată și încearcă să se descurce cum pot.
″Mai sunt agenți economici care doresc să își închirieze un spațiu. În principal e vorba de cei veniți din străinătate. Ei vor să se stabilească definitiv acasă și atunci caută un spațiu pentru a-și încropi o afacere. Cei vechi văd diferența și renunță la chirii″, a mai spus Zoia Bozău.
În privința prețurilor, tendința e una de scădere. Tarifele la chirii sunt mai mici, dar cu toate acestea lumea încă stă pe loc, nu îndrăznește să se aventureze în închirierea sau cumpărarea de imobile. Doar cei care vor să se mute la casă sunt acum mai curajoși și mai entuziasmați pentru a face un astfel de pas, mai spun agenții imobiliari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.