Primăriile așteaptă cererile pentru ajutoarele de încălzire

0
36

Maramureșenii pot să depună cereri la primării pentru acordarea ajutoarelor de încălzire. Cererile se depun, în cele mai multe cazuri, la direcția de asistență socială a primăriei respective, iar condițiile pe care trebuie să le îndeplinească eventualii beneficiari au în vedere venitul net pe membru de familie.
De la an la an se observă o scădere a numărului de beneficiari. Mulți nu se mai încadrează în limitele de venituri, având în vedere că s-a majorat și salariul minim pe economie, dar și pensiile. Diminuarea este cauzată și de controalele intense. Multe din verificări au scos la iveală în ultimii ani probleme cu declararea incorectă a veniturilor lunare, deținerea și nedeclararea de bunuri din lista ce duce la excluderea de la acest tip de beneficiu de asistență socială. Din acest motiv, cei găsiți în neregulă au fost obligați să restituie sumele încasate pe timpul sezonului rece. Undeva în jur de 6.000 de maramureșeni au primit în sezonul trecut un astfel de sprijin.
Limitele de venituri pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire sunt: pentru lemne, gaze și energie electrică – 750 de lei/membru de familie sau persoană singură; pentru energie termică – 786 lei/membru de familie, respectiv 1.082 lei/persoană singură. Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă la cererea titularului – reprezentantul familiei sau, după caz, persoana singură care îndeplinește condițiile de acordare a ajutorului.
Cuantumul ajutoarelor oscilează între 20 și 262 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.