În Rona de Sus • Aproape 8.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

0
22

Sâmbătă, 17 octombrie, în baza unui mandat de percheziție polițiștii de frontieră maramureșeni s-au deplasat la un imobil nelocuit, aflat în construcție, pe raza localității Rona de Sus, unde existau informații că se află depozitată o cantitate mare de țigări provenită din activități de contrabandă.
În interiorul imobilului au fost descoperite 11 colete, ce conțineau țigări de contrabandă, un ambalaj sferic învelit în staniol ce conținea o substanță de culoare verde-oliv, cu miros înțepător specific cannabisului, precum și două plante de dimensiuni mici, posibil tot cannabis.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.970 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de aproximativ 93.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și pentru identificarea persoanelor implicate.

În Bârsana
1.240 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul Vișeu de Sus au observat, în localitatea Bârsana, un autoturism marca Audi A6 suspect a fi implicat în activități ilicite.
S-a acționat pentru oprirea acestuia, însă șoferul a ignorat semnalele polițiștilor și a mărit viteza de deplasare. Imediat, s-a pornit în urmărirea acestuia și blocarea direcțiilor de deplasare. La scurt timp, pe itinerariul de deplasare al autoturismului au fost găsite abandonate 2 colete cu țigări. După aproximativ 3 km, a fost descoperit abandonat și autoturismul.
Atât mașina, cât și coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.240 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 14.500 lei.
Țigările au fost confiscate, iar mașina – în valoare de aproximativ 25.000 de lei – a fost indisponibilizată.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și pentru identificarea persoanelor implicate.

Prahovean căutat în Germania, depistat în Petea

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră cetățeanul român M.I., în vârstă de 34 ani, domiciliat în județul Prahova.
La verificări, s-a constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din Germania, pe numele acestuia fiind emis un mandat european de arestare pentru infracțiuni contra proprietății.
Drept urmare, acesta a fost predat unui echipaj al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.