Târnosirea bisericii în Parohia Vicea, Protopopiatul Chioar

0
34

Odată cu instalarea, în 2017, a noului preot, părintele Vasile Ionel Bocicorec, Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a intrat într-un semnificativ proces de renovare.
Doi ani au fost necesari pentru executarea unui număr impresionant de lucrări, de o calitate deosebită: refacerea acoperișului; înlocuirea geamurilor vechi cu geamuri termopan; înlocuirea vechii pardoseli din interior cu gresie; reamenajarea Altarului și a Sfintei Mese; restaurarea picturii; montarea unei catapetesme noi; înlocuirea candelabrelor; refacerea exteriorului bisericii; turnarea și pavarea unui trotuar în jurul lăcașului de cult; recondiționarea gardului bisericii. Jertfelnicilor credincioși le-au fost alături, în această binecuvântată lucrare, Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria și Consiliul Local Ulmeni, domnul Gheorghe Becali, precum și alți binefăcători.
În ziua de 18 octombrie 2020, Preasfințitul Părinte Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului, a venit să târnosească ctitoria de suflet a locuitorilor din Vicea. Cu această ocazie, bisericii i-a fost dăruit și un al doilea hram, „Schimbarea la Față”.
După slujba de sfințire, în spațiosul Altar deschis, amenajat cu această ocazie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie.
Pentru neobosita coordonare a lucrărilor de renovare și înzestrare, realizate cu multă grijă și într-un timp atât de scurt, părintele Vasile Bocicorec a fost ridicat la rangul de iconom, cu dreptul de a purta brâu roșu.
D-lui Vasile Moldovan, prim epitrop, și Consiliului Parohial le-a fost decernată Medalia „Preot Nicolae Gherman”. Aceeași importantă distincție le-a fost acordată primarului Lucian Morar și Consiliului Local Ulmeni. Diplome omagiale au fost acordate Comitetului Parohial și doamnelor Cornelica Luca, Rodica Covaci Pop și Crina Chilat.
Arhid. Adrian Dobreanu, responsabil Comunicații Media-online

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.