Decizii noi în Maramureș

0
53

Miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară și a aprobat alte măsuri pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei COVID-19.
• având în vedere valoarea ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, în UAT-urile Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău și Ardusat activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.
• se suspendă temporar desfășurarea cursurilor de învățământ preuniversitar „față în față” în UAT-urile Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău și Ardusat. Acestea se vor desfășura exclusiv în sistem online. Celelalte unități de învățământ preuniversitar își vor desfășura activitatea în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 în condiții de siguranță epidemiologică.
• activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din UAT-urile Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău și Ardusat este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile menționate în sistem take-away sau catering).
• se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în UAT-urile Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău, Ardusat.
• în UAT-urile Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău și Ardusat este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
• purtarea măștii de protecție este obligatorie, în UAT-urile Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Groșii Țibleșului, Băsești, Vadu Izei, Groși, Ocna Șugatag, Gârdani, Coltău, Cicârlău, Moisei, Șieu și Bocicoiu Mare, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise (piețe, târguri, zone de așteptare – stații de autobuz, peroane etc., zone în care se desfășoară pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice, zone pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.
• administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise stabilite afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile menționate.
• activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din UAT-urile Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Groșii Țibleșului, Băsești, Vadu Izei, Groși, Ocna Șugatag, Gârdani, Coltău, Cicârlău, Moisei, Șieu și Bocicoiu Mare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6-23.
• se permite în UAT-urile Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Groșii Țibleșului, Băsești, Vadu Izei, Groși, Ocna Șugatag, Gârdani, Coltău, Cicârlău, Moisei, Șieu și Bocicoiu Mare desfășurarea activității de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6-23. • activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă în UAT-urile Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Groșii Țibleșului, Băsești, Vadu Izei, Groși, Ocna Șugatag, Gârdani, Coltău, Cicârlău, Moisei, Șieu și Bocicoiu Mare fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.