Maramureșul, lăudat în Euronews

0
44

Publicația de știri europene Euronews a publicat recent un articol în care promovează frumusețea Maramureșului datorită imaginilor făcute de un tânăr fotograf român, Alex Robciuc. Imaginile fotografilor îi invită pe pasionații de natură să viziteze ținutul de basm al Maramureșului.
″Zona mea natală este locul de basm care m-a inspirat. Cadrul natural, moștenirea culturală, locul pitoresc și tradițiile frumos păstrate oferă materiale la care majoritatea fotografilor nu pot decât să viseze. Maramureșul are un echilibru perfect între modern și vechi; precum și un sentiment constant de schimbare și permanență. Este ușor să pierzi noțiunea timpului, în timp ce apreciezi peisajele montane sau sunetul somnoros al fermierilor care lucrează și care răsună prin peisaj″.
Desemnat cel mai bun fotograf din România de către Sony World Photography Awards, Alex Robciuc, a mai arătat că ″Maramureșul are ceva magic. Nu cred că există un sat sau un vârf de munte care să nu intrige. Te provoacă să privești, să admiri și să faci fotografii…Noi considerăm că lucrurile frumoase din jurul nostru sunt cele normale. De exemplu, o pajiște verde, o căruță de animale de fermă, o biserică veche din lemn sau oameni care se îmbracă în hainele strămoșești”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.