Săliștencele au făcut senzație la Chefi la cuțite

0
543

Două săliștence au demonstrat în emisiunea Chefi la cuțite că maramureșencele sunt gospodine și că au talent în bucătărie. Jurații emisiunii au fost încântați, mai ales că ambele femei i-au întreținut și cu poveștile proprii de viață, vorbindu-le în dulcele grai moroșenesc inclusiv despre spațiul minunat al Maramureșului.
Maria Vlad a venit din Săliștea de Sus, județul Maramureș, pentru a găti un preparat cu adevărat special: ciorbă de leurdă. Îmbrăcată în straie tradiționale, maramureșeanca le-a vorbit juraților și despre locul de unde provine, despre oamenii ținutului, dar și despre portul popular. „Am venit să vă gătesc. Îmi place foarte mult viața la țară. În fiecare duminică merg și cânt la corul bisericii. Adevărul e că frumusețea Maramureșului nu se compară cu nimic alt­ceva… Eu la biserică nu mă duc decât așa, cum mă vedeți. În garderoba noastră, ca femei, există peste zece sau cincispreze cămăși. Sunt destule fuste, sumne, și baticuri fără număr. Baticul din capul meu are peste o sută de ani”, a dezvăluit concurenta, extrem de mândră de faptul că se trage din Săliștea de Sus. Femeia le-a mai relatat despre familia sa, dezvăluind că unul din fiii săi a avut misiuni în Irak și Afganistan.
Una dintre cele mai surprinzătoare concurente din sezonul 8 „Chefi la cuțite” a fost Ileana Vlad, venită tot din Săliștea de Sus. Cu o imensă pasiune pentru bucătărie și pentru tot ce înseamnă obiceiuri și tradiții românești, Ileana Vlad a dezvăluit la emisiunea „Chefi la cuțite” detalii extrem de interesante despre maramureșeni și viața lor de zi cu zi. Ileana Vlad a gătit zamă de bureți. „O să gătesc o zamă de bureți. O mâncare foarte veche, care se făcea la stână, o mâncau ciobanii, cu ce se găsea pe deal”, a precizat concurenta. Maramureșeanca nu a ratat ocazia de a le vorbi celor prezenți despre frumoasele obiceiuri din Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.