Carantină zonală în localitatea Petrova

0
136

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a primit Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat nr. 4659720/2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Petrova, începând cu data de 24 octombrie.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit, vineri seara, în ședință extraordinară și a stabilit măsurile și responsabilitățile prevăzute de legislație în astfel de situații.
Carantinarea zonală s-a instituit urmare a evaluării situației epidemiologice, rata de infectare fiind de 5,34 cazuri la 1.000 de locuitori.
Măsurile stabilite includ interzicerea desfășurării următoarelor activități:
– organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise
– activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor
– activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc
– activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică, cinematografe, spectacole sau concerte.
Slujbele religioase se vor oficializa doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maxim 20 de persoane.
Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spații publice închise și deschise.
Se suspendă cursurile școlare care presupun prezența ”față în față” pentru toate unitățile de învățământ.
S-a procedat la stabilirea zonei de protecție prin extinderea arealului localității Petrova cu o distanță minimă de siguranță de 1 km, în care s-au introdus restricții de deplasare (filtre rutiere.
În/din zona carantinată este permisă intrarea / ieșirea pentru transport de marfă, materii prime și resurse necesare desfășurării activităților economice, aprovizionarea populației etc.
Este strict interzisă intrarea / ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice.
Se permite tranzitarea localității Petrova dar este interzisă oprirea sau staționarea.
Pentru deplasarea din alte motive decât profesionale locuitorii din Petrova vor prezenta o declarație pe proprie răspundere din care să rezulte motivul justificat al deplasării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.