Proiect • Se caută 10 mediatori interculturali

0
124

OIM România, în parteneriat cu ASSOC Baia Mare și Liga Apărării Dreptului Omului Cluj-Napoca dorește selectarea a 10 mediatori interculturali care vor fi implicați în proiectul SIM_CIS – Servicii integrate pentru migranți-comunități interculturale și solidare.
Proiectul își propune să sprijine integrarea în societatea românească a beneficiarilor de protecție internațională și a resortisanților țărilor terțe din Regiunea 4 (județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița, Mureș, Harghita, Sibiu, Alba) prin crearea la nivelul regiunii a unei coaliții formată din actori instituționali care funcționează ca rețele locale de sprijin în vederea creșterii calității serviciilor integrate acordate migranților.
Proiectul își propune să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor de integrare acordate de BPI și RTT prin consolidarea celor două Centre Regionale de Integrare în Baia Mare și Cluj-Napoca dar și a celor 3 Puncte Regionale de Coordonare de la Șomcuta Mare, Tg. Mureș și Sibiu. Se urmărește de asemenea integrarea migranților prin eficientizarea rețelei de mediatori interculturali și voluntari etc.
Grupul țintă principal este reprezentat de beneficiarii unei forme de protecție internațională în România, străinii din afara statelor membre ale UE, iar grupul țintă secundar, organizații, autorități și instituții locale care lucrează în domeniul migrației, comunitatea locală, mediul privat. Mediatorii interculturali vor beneficia de o sesiune de instruire în Cluj-Napoca. Fiecare mediator intercultural va fi remunerat cu o sumă totală de 5.000 lei pentru întreaga perioadă de activitate.
Dacă doriți să faceți parte din echipă, trimiteți un Curriculum Vitae și o Scrisoare de intenție (maximum 2 pagini) care să conțină motivele pentru care doriți să vă implicați ca mediator intercultural în acest proiect, valoarea pe care o puteți aduce echipei de proiect, limbile străine vorbite și nivelul de cunoaștere a acestora. CV-ul și scrisoarea de intenție pot fi transmise până la data de 31 octombrie 2020 prin email la adresa: bucharestapplication@iom.int având ca subiect „Selecție mediatori interculturali-SIM CIS”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.